Google, cerques segures i la nostra analítica web

Fa poc que Google decidí oferir-nos com a usuaris la possibilitat d’encriptar les nostres cerques. Això és una gran notícia de cara a la nostra privacitat però no pas tant bona pels qui ens dediquem a analitzar el tràfic de les pàgines web dels nostres clients. Però realment ens afecta? En quina proporció?

El fet és que, els que ens troben mitjançant https://www.google.com no deixen rastre de quina paraula clau van fer servir per trobar-nos-hi (deixant-nos sense una informació vital per les nostres accions de SEO in-page). Però, qui fa servir realment aquesta URL?

  • Cal que hagin escrit directament https://www.google.com. Cosa gens probable, excepte si el visitant és un fanàtic de la seva privacitat
  • Cal que naveguin per google.com i no pas google.es o d’altre similar. De moment Google només permet encriptar google.com
  • Teòricament, si estas connectat al teu compte de Google (Gmail, per exemple) mentre vas a cercar a google.com faràs servir https://www.google.com en comptes de http ://www.google.com… Però no pas sempre, a mi encara no m’ho ha fet mai.

Així doncs, la millor manera de saber-ho és preguntar-vos-ho directament:

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world’s leading questionnaire tool.

Més informació:

Comments are closed.