Privacitat a Facebook per empreses i particulars

Tant se val si maneguem Facebook només personalment o també de cara a la empresa. És ben essencial poder controlar quí pot llegir tot el que hi publiquem. Senzillament, hauríem de configurar la nostra privacitat a Facebook i, ja que hi som, aprofitar les nostres llistes d’amics.

Els experts recomanen que separem completament la nostra vida personal i professional fent-ne servir un perfil par cadascuna. Més concretament, des de SEOmoz parlen del Brand Ambassador (l’ambaixador de la teva marca).

Jo no opino ben bé el mateix, en el benentès que l’avantatja principal de tot això de les Xarxes Socials és justament establir una relació personal amb els teus clients potencials (o intentar-ho) i no veig com podríem aconseguir-ho amb un Brand Ambassador.

Més aviat recomanaria:

 1. Decidir què podem compartir i amb qui.
 2. Classificar els nostres amics de Facebook en al menys dues llistes: personals i professionals.
 3. Modificar la nostra Configuració de Privacitat de Facebook.
 4. Cada com que publiqueu quelcom al vostre Mur de Facebook, envieu-lo a una llista o l’altra.

I, si em permeteu, tots aquests manaments es resumeixen en un de sol: tot, absolutament tot el que feu a Facebook és com si ho féssiu drets a sobre una caixa la bell mig de la plaça del poble en hora punta (ben igual que aquella gent del Speaker’s Corner de Londres)

N’he de ser molt conscients d’això.

Què podem compartir amb qui

Un dels arguments de la gent de SEOmoz en pro del Brand Ambassador és que als teus clients tant se’ls en dóna les teves fotos de petit i encara menys les de les teves farres. I és ben cert, però no només podem evitar aquestes filtracions de la nostra vida privada cap a la professional amb dos perfils diferents.

Veiem doncs què podem compartir en cada cas:

 • Informació sobre la nostra empresa o productes: òbviament, és un tema professional. Però tampoc hauria molestar als vostres amics i familiars … Depenent també del que veneu des de la feina ;)
 • Fotografies personals: òbviament és material per a amics i familiars (i potser no pas per tots)
 • Esports: tret que tinguis por de trobar-te amb un ultra de l’equip contrari, crec que aquest és un d’aquells temes que t’humanitzen (eg. a mi no em fa res que tothom sàpigui que sóc del Barça)
 • Política: Això si que ho deixaria estrictament per la vida personal.
 • Religió: Igualment, és potser el més delicat dels temes.
 • Aficions diverses: sempre que no entrem en segons quins gèneres no veig problema que amics i clients sàpiguen que t’agrada llegir l’Amazing Spiderman o les pel·lícules de José Luis Garci.

Classificar amistats

Només cal crear un parell de llistes d’amistat (contactes professionals i contactes personals) i aneu-hi repartint tothom seguint les instruccions del meu darrer post:
Com crear, editar i esborrar una llista d’amics a Facebook

Modificar la Configuració de Privacitat

 1. Clica ComptePrivacitat 1
 2. Clica Configuració de privacitatPrivacitat 2
 3. Clica Personalitza les opcionsPrivacitat 3
 4. Sel·lecciona allò que vulguis que vegin Només Amistats (especialment Elements publicats per mi i Fotos i vídeos on m’han etiquetat)Privacitat 4Privacitat 5
 5. Clica Torna a Privacitat per guardar-ne els canvisPrivacitat 6

Així doncs, ens asseguram que els nostres temes més delicats només els puguin veure els nostres amics i no pas els amics dels nostres amics, i si a més a més triem amb cura qui acceptem com a amic, millorarem molt el nostre control del que de a Facebook veuen de nosaltres.

Publicar sel·lectivament al nostre Mur de Facebook

 1. Sigui el que sigui el que volguem compartir-hi (un missatge curt, un enallaç, etc.) clica al cadenat que hi ha vora el botó de Comparteix.Privacitat 7
 2. Clica PersonalitzarPrivacitat 8
 3. Clica Persones específiquesPrivacitat 9
 4. Escriu a sota el nom de la llista destinada (eg. Contactes)Privacitat 10
 5. Clica Desar preferències
 6. Clica Comparteix

I de moment fins aquí. Més endavant aprofundirem en qüestions com ara:

 • Casos reals de problemes amb la Privacitat de Facebook i com evitar-los.
 • Com afecta el botó de M’agrada al nostre plà de Privacitat a Facebook?

Alguna pregunta més?

Per a més informació:

Comments are closed.