Com crear una Pàgina de Facebook

Si una persona vol entrar a Facebook se’n crea un Perfil. Però si en comptes d’una persona és, per exemple, una entitat (empresa, club, ONG, etc.) el que li cal és una Pàgina.

Ben bé tothom ens hem posat a crear-li un Perfil de Fabook a algú que no era pas una persona sinó més aviat una empresa (o potser el club d’escacs del barri) i ens he trobat davant preguntes tant surrealistes com:

 • Data de Naixement: bé, aquí podem posar tranquilament la data oficial de fundació de la empresa (per posar un exemple).
 • Sexe: Què volen que responguem aquí? Comptem a veure si tenim més homes o dones al club?
 • Ideologia política y Creences Religioses: I aquí? Fem una enquesta entre els associats?

Facebook info cat

Però encara tindríem un altre detall per acavar-nos de convèncer de no fer servir un Perfil pel nostre club d’escacs: Com anomenem a qui s’apunta a un perfil de Facebook… ¿¡amics?! més aviat, en comptes d’amics, una empresa (o una entitat en general) pot tenir membres, associats, partidaris… básicament, gent que cliqui en el botó de M’agrada de la seva Pàgina de Facebook.

Facebook boto m'agrada pagina

Pero com crear una pàgina de Facebook?

 1. Vés a http://www.facebook.com/pages/ i clica a Crear una pàgina.
  Facebook boto crear paginaAlerta: tria amb cura el nom de la página, que desprès no el podràs canviar. En tot cas, siempre li pots posar el nom de la empresa.
 2. Afegeix-li el logotip de la empresa com a imatge de perfil
  Facebook canvi logotip
  Alerta: Mentre no hi vulguis pujar res més gran de 4Mb no cal preocupar-se per les mides de la imatge, Facebook se n’encarrega d’ajustar-la a l’ample de la col·lumna.
 3. Edita la miniatura de la imatge de perfil, serà l’avatar que t’identificarà a cadascun dels teus missatges.
  Procès d'edició de la teva miniatura / avatar

  Procès d'edició de la teva miniatura / avatar

  Facebook miniatura en muro

  La teva miniatura / avatar als teus missatges de Facebook

 4. Afegeix els continguts que et demanen a la pestanya de Informació. Serà com un resum de la teva web i  on rebràs la majoria de les visites a la teva Pàgina de Facebook.
  Facebook info cat
  Alerta: Tingues especial cura d’afegir-hi les paraules clau més rellevants (la teva marca, productes o serveis que ofereixes, etc.). Recorda que les Pàgines de Facebook són la part més visible d’aquesta Xarxa Social de cara a Google i que serà gràcies a aquestes paraules clau que t’hin vindran més visitants.
 5. I just sota de la imatge de perfil pots afegir informació. Cal que hi siguis especialment breu, encara més que a la pestanya de Informació, però hi tens l’avantatje de que el que hi posis es veurà ben bé a totes les pestanyes de la teva Pàgina de Facebook.
  Facebook info 2 cat

I fins aquí el més bàsic per planta la primera llavor de la nostra presència a Facebook.

Para más adelante quedan cuestiones como por ejemplo…
Més endavant atacarem temes com ara…

 • Com millorar una Pàgina de Facebook (aplicacions i vanity url)
 • Com promocionar una Pàgina de Facebook sense pagar anuncis
 • Com connectar la nostra Pàgina de Facebook amb d’altres Xarxes Socials (Twitter, Linkedin, etc.)

Cap petició?

Per més informació:

Comments are closed.