Les llistes de Twitter i la teva reputació

No fa massa temps que Twitter va fer un salt qualitatiu en el seu servei afegint-li una funcionalitat que massa temps que s’ha fet esperar: llistes d’usuaris.

twitter-logoJa des dels primers temps d’ús d’aquest sistema de microblogging per exel·lència em veia jo maleïnt els ossos de qui hagués decidit de no incloure-la, per que a poc que hom seguís més de 10 usuaris, i aquestos fossin ni que sigui una mica actius, se’m feia ben bé impossible de gestionar-los aquell guirigai de missatges.

M’era doncs de bon principi necessària alguna manera de poder agrupar els usuaris ni que fos pels seus temes més habituals de conversa com ara els que encara no he agrupat a la meva conta personal (@Lobisome):

  • Política
  • Còmics
  • Feina

Friendfeed

Vaig esmerçar-me doncs a cercar entre les diferents aplicacions web que hom m’oferia per augmentar les funcionalitats de Twitter fins que vaig trobar FriendFeed. Aquesta sí que m’oferia llistes, i molt abans que Twitter, però per-ho m’obligava a crear un amic imaginari per cada usuari de Twitter que volia seguir.

És a dir, el doble de feina.

Seesmic_logo

Finalment me’n vaig decidir per passar a les aplicacions residents (desktop) com ara Seesmic o Tweetdeck. Vaig fer servir totes dues amb fruició fins que, justament, Twitter decidí oferir-nos les llistes vaig sentir que aquestes dues aplicacions perdien el principal motiu per mantenir-les al meu ordinadior.

tweetdeck logo

Però què tenen d’especial aquestes llistes?
Això, tot i la seva òbvia utilitat no seria res més que les que ja abans ens oferien aplicacions com Tweetdeck, Seesmic o les llistes d’amics de Facebook.

Ara bé, una inesperada gràcia que tenim en aquest cas és que les llistes de Twitter són públiques per defecte!

Això ens obre tot un nou món inesperat que ens permet:

  • Seguir en bloc els twitts de la gent d’una llista sense haver-vos-els d’anar afegint al vostre llistat dels que  segueixes (Seguidos o Following). Si enganxes a algú amb els mateixos interessos que tú i amb bon criteri a l’hora de sel·leccionar a qui seguir te’n pots estalviar una bona feinada.
  • Pots saber, de manera indirecta, el que els altres pensen de tu. És a dir, una bona picossada de la teva Reputació Online!

Doncs sí, només cal mirar en quines llistes surts i quin nom li han posat.

Posem com a exemple la meva conta principal de Twitter: @manyanasj (tinc d’altres, però no venen al cas ara mateix)

Twitter Lists manyanasj

N´hi ha llistes de pura cortesia com @pramitjnathan/list-gratitude-1 o @jordigran/reverse que senzillament t’agraeixen que tu els ho fessis abans (@manyanasj/MKT i @manyanasj/social-media respectivament).

També les tenim d’aquelles genèriques de qui no et sap exactament con clasificar-te però que tampoc et vol enterrar dins el maremàgnum del “All Friends”:

Potser que les més interessants són les que et recompensen amb el reconeixement de classificar-te pels serveis que ofereixes:

I encara millor si el que t’ho reconeix és un destacat expert en el tema com @victorpuig (tot i que a ell no s’hi veu ben bé com a expert tot sabent que això de les xarxes socials i gestió de reputació online és encara massa nou com per que ningú ho sigui)

Però potser el que més agraeixo és haver esdevingut membre de @sorprendida/gente-maja-m-maja on ens apleguem els que, segons paraules textuals de @sorprendida:
Todos aquellos que me animasteis y me hicisteis sonreir en el hospital. Nunca lo olvidaré Gracias!

De res, dona, només vaig solidaritzar-me amb algú a qui respecto molt i que, a més a més, estava passant una mala experiència que jo ja conec massa bé.

Afortunadament, tot acava passant per poder tornar a gaudir de l’alegre xivarri de les nostres criatures

:’-)

Si voleu més informació de les llistes de twitter (com crear-ne, omplir-la d’usuaris, etc.) podeu anar directament can Mashable: HOW TO: Use Twitter Lists . .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>