Què és twitter?

Pels qui ens movem per aquest món de les xarxes socials i el Web 2.0 Twitter ja és part de la nostra vida quotidiana. Però tot sovint ens trobem amb petits banys de realitat que ens demostren que encara hi ha molta feina a fer i que massa gent fora del nostre entorn professional encara no sap ni de qué parlem (no debades diuen els experts que més que vendre el que ens toca fer és evangelitzar).


Potser us enrecordareu d’aquella entrevista que féu en Jordi Basté a dues periodistes sobre la importància d’internet en les darreres eleccions a l’Iran (El Món a RAC1: Internet és activisme i la prova és l’Iran) que ja vaig ressenyar a Política i Twitter: #iranelection.

Doncs justament en Basté demanava (cap al minut 6) que expliquessin qué era això del twitter (malgrat que déu ser per aclarir-ho als oïdors, no pas per que ell no ho sàpigui).

Doncs vist que la pregunta encara és vigent, reponguem-la.

Què és twitter?

Segons la viquipèdia: Twitter és un servei de xarxes socials i microblogging que permet als seus usuaris enviar missatges de text només, amb una longitud màxima de 140 caràcters mitjançant SMS, missatgeria instantània o bé directament des del lloc web de Twitter o aplicacions ad hoc com Twitterrific o Twitux i GTwitter (a GNU/Linux).

Però, tal i com expliquen els de Commoncraft (en), jo diria més aviat que això de twitter és una nova manera de compartir petites experiències o pensaments amb… tothom? Bé, no pas tothom. Només la gent que s’hagi apuntat a la teva pàgina de twitter.

O dit d’una altra manera, és una eina per poder publicar a internet tot el que vulguis sense que hagi de ser cap article elaborat d’aquells que, amb sort, et costaria més d’una hora d’escriure. Per que amb twitter només tens 140 caràcters, com si fós un sms (però tampoc caiguem en l’error de confondre-ho amb els sms de telefonia).

En tot cas, féu-li un cop d’ull al vídeo dels de Commoncraft (en):
Twitter in Plain English (en)

Sí, és en anglés, però veureu un botonet per canviar l’audio a l’espanyol si voleu.

Ara bé, també podeu optar per la manera que tenen els de SuperNews (en) d’explicar-ho:

Així doncs, alguna pregunta més? O:)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>